Тури

Ние исто така организираме посета на нај атрактивните туристички локалитети во и надвор од Охрид, со професионален (лиценциран) туристички водич.


Антички Театар

Во внатрешниот дел на градот, под Самоиловата тврдина, помеѓу многубројните споменици од античко и средновековно време, со својата местоположба и монименталност, централно место зазема античкиот театар.

Црква Св. Јован – Канео

Црквата Св. Јован – Канео е лоцирана веднаш над плажата и рибарската населба – Канео.


Самоилова Тврдина,

Самоиловата тврдина, со својата местоположба и фасцинантен поглед, претставува белег на градот.


Плажа Градиште

Плажата градиште е лоцирана блиску до музејот на вода “Залив на коските”


Селото Велестово и врв “три мажи”

Селото е на 5км од Охрид ,врвот на 1629м.


Национален парк Галичица и врв Магаро

Планината е оддалечена на 24км од Охрид, врвот е на 2255м.


Национален парк Маврово

Националниот парк Маврово и ски центарот се наогаат на 127км од Охрид, располагаат со прекрасна живописна природа (доста живописни и автентични села во околината..) , атрактивно место  за скијање , велосопедска тура или прошетка по падините на планината Бистра.


Смоларски Водопад

Водопадот е сместен на северните падини на планината Беласица, по текот на реката Ломница, на надморска висина од 600 м во регионот на селото Смолари Струмичко во близина на македонско бугарската граница,вреди да се посети !!


Билјанини Извори

Изворите се наоѓаат на 15 минутно пешачење од центарот на Охрид.


Вевчански извори

Вевчанските извори сместени на источните падини на планината Јабланица(струшкиот регион) претставуваат вистинска туристичка атракција!!


Rent a Bike

logoRAB

Само- 8 евра за ден!


Информации за транспорт: